Mogę śmiało powiedzieć, że z konkursu na konkurs coraz trudniej podejmować decyzję, ktore z przepisów powinny znaleść się w finale. Bardzo dokładnie wczytujemy się w przepisy, sprawdzamy składniki, opis i oczywiście za każdym razem lista pretendentów do finałowej trójki jest długa. Wtedy zaczynają się schody, każda osoba z jury oczywiście ma swoje ulubione smaki, połączenia składników – jednym słowem nie jest łatwo. Aby wybrać finałową trójke wymieniami jeszcze tylko po 10 maili z głosowaniami i juz jesteśmy w domu 😉
W tym miejscu warto wspomnieć jakie kryteria wyboru zastosowałyśmy w konkursie wielkanocnym, postawiłyśmy na innowacyjność i eksperymenty. Każdy z przepisów finałowej trójki ujął nas czymś innym:
Babka dyniowa na mleku kokosowym – Zastąpienie zwykłego mleka, mlekiem kokosowym oraz dodanie dyni. Przepis może być idealny dla osób będących na diecie bezmlecznej oraz bezjajecznej.
Bezowe tartelki wielkanocne – Cieszą oko i inne zmysły, dzieci piały z zachwytu dla.
Pasztet z orzechami – Ciekawy przepis ze względu na dodanie orzechów oraz brak wątróbki, co niektórych może bardzo ucieszyć.
Od siebie mogę dodać, iż przygotowanie tych smakołyków było dużą przyjemnością a ich kosztowanie jeszcze większą :). Zdjęcia potraw oraz dokumentacja naszych zmagań poniżej, zapraszam do komentowania naszych poczynań. A może ktoś z Was już zrobił te przepisy?
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.