Małe Najedzeni Fest. Po ziemniaki!

Najedzeni Fest, krakowska impreza o której słyszeli chyba już wszyscy, Ci, którzy nie słyszeli niech żałują. Celem Najedzeni Fest jest cykliczne prezentowanie najciekawszych inicjatyw kulinarnych, w tym nowych restauracji i barów, warsztatów gotowania, wykładów. Otwarta formuła festiwalu pozwala integrować środowisko, tak, aby krakowska gastronomia tworzyła społeczność, jednocząc gotujących, a konkurencja znaczyła tylko jedno: dobre jedzenie.

W ubiegły weekend odbyło się Małe Najedzeni Fest. Po Ziemniaki! Jak sama nazwa wskazuje mała forma dużych najedzonych. Bardziej kameralnie ale nie skromniej jeśli chodzi o doznania smakowe plus warsztaty gotowania prowadzone przez Szefa Przemka Błaszczyka finalistę drugiej edycji Top Chef. Ziemniaki były wszędzie, jednym słowem działo się. Jak zazwyczaj poprzez zdjęcia spróbuję Wam pokazać jak było fajnie w trakcie tego spotkania. Mam nadzieję zachęcić Was do odwiedzenia tym razem dużego Najedzeni Fest już 26 października 2014 w Forum Przestrzenie Kraków nad którym wrzacakuchnia.pl objęła patronat i pewnie też tam będziemy :).

Ziemniaczane warsztaty

Przez cały czas trwania warsztatów z ziemniakiem w roli głównej byłam na posterunku, muszę przyznać jestem pod dużym wrażeniem kilku dań, które w trakcie nich powstały. Trufle zrobione na bazie ziemniaczanego puree, uwierzcie mi cudo, jeśli próbowałabym nie wiedząc co jest w środku byłabym pewna, że to przynajmniej częściowo  masa marcepanowa. Kiszka ziemniaczana z boczkiem w towarzystwie śledzi, jak dla mnie zdecydowanie tak! Zupa krem z ziemniaków z wędzonym pstrągiem raczej para znakomita. Krem ziemniaczano/porowo/gruszkowy z karmelizowaną gruszką z dodatkiem cytryny, proszę o więcej!  Wielkie brawa dla biorących udział w warsztatach, fajnie, że jesteście otwarci i macie tak wielką chęć doskonalenia swoich umiejętności :).

Najedzeni Fest oficjalna strona

Przemek Błaszczyk strona

Julita

DSC_8352DSC_8139 DSC_8144 DSC_8156 DSC_8157 DSC_8166 DSC_8181 DSC_8182 DSC_8187 DSC_8189DSC_8229 DSC_8230 DSC_8256 DSC_8262 DSC_8268 DSC_8270 DSC_8271 DSC_8278 DSC_8293 DSC_8295 DSC_8297 DSC_8309 DSC_8314 DSC_8320 DSC_8322 DSC_8325 DSC_8335 DSC_8339DSC_8353 DSC_8378 DSC_8391 DSC_8398 DSC_8400 DSC_8407 DSC_8409 DSC_8411 DSC_8415 DSC_8417 DSC_8423 DSC_8438 DSC_8445 DSC_8509 DSC_8525 DSC_8528 DSC_8561 DSC_8566 DSC_8582 DSC_8241 DSC_8232 DSC_8251 DSC_8201 DSC_8196DSC_8130DSC_8600 DSC_8608

 

 

Julita Strzałkowska

Gotowanie jest dla mnie podążaniem za smakiem, jego odkrywaniem i utrwalaniem. Często gotuję intuicyjnie, zmieniam przepisy, dodaję inne składniki. Uwielbiam gotować dla rodziny i przyjaciół, kiedy widzę ich najedzonych i zadowolonych czuję, że dostaję skrzydeł.

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×