Wiosenne menu w Le Victoria Brasserie Moderne

Po raz kolejny miałam możliwość spróbowania nowego sezonowego, tym razem wiosennego menu w Le Victoria  Brasserie Moderne.  Nowe sezonowe menu jest dostępne w restauracji już od 25 marca 2015 roku. Menu zostało przygotowane przez Szefa kuchni Macieja Majewskiego na podstawie jego autorskiej koncepcji.

W nowej karcie można znaleźć:

– pasztet z kaczki w cieście z foie gras podawane z marynowanymi warzywami i jabłkowym chutneyem,

– filet z okonia morskiego z kalafiorowym purée i rybnym velouté

– schab z mlecznego prosiaka podawany z purée z selera, smażoną dymką w kompozycji z sosem z tymiankowym

– polędwica cielęca, z chrupiącą grasicą, chrupiącymi sercami sałaty rzymskiej i glazurowana pietruszką.

menu1

 

Osoby poszukujące wykwintnych dań w wersji light znajdą je w każdej sezonowej karcie pod nazwą  „De-Light” . Wśród rekomendowanych propozycji Szefa dań „De-Light” można znaleść:

– sałatka z wiosennych warzyw na bazie ziół w kompozycji z pudrem na bazie słonecznika

– aromatyczna zupa na bazie wiosennych warzyw w połączeniu z klasycznym francuskim pistou przygotowane z bazylii, czosnku i oliwy

– łosoś z risotto z zielonym groszkiem i miętą z kremem z langustynek.

Nowa karta zawiera także bogaty wybór deserów, carpaccio z ananasa, podawane w akompaniamencie syropu z estragonu i sorbetu z trawy cytrynowej czy też mus czekoladowy, podawany z czekoladową kruszonką, karmelowym tiulem i lodami z mięty pieprzowej, zaspokoją 100% oczekiwania fanów słodkości.

deser

 

W trakcie degustacji spróbowałam trzech dań z nowego menu. Wszystkie dania były bardzo ciekawe i interesujące, podane ze świetnie dobranymi winami. Z pewnością wrócę po sałatkę nicejską, która przyjęła bardziej frywolną formę niż zazwyczaj, będzie mi się śniła po nocach. Sałatka była pełna smaków i aromatów, z idealnie przygotowaną polędwicą z tuńczyka.  Przepis na sałatkę, klikniejcie nazwę Wiosenna Niçoise – zielone warzywa, tuńczyk, cytrusowy dressing, zdjęcie poniżej 🙂 .

_MG_7299

 

Julita Strzałkowska

Zdjęcia: serwis  Le Victoria  Brasserie Moderne

ryba zupa

_MG_8222 _MG_8129 _MG_8167 _MG_8062 _MG_8032-2 _MG_7990

 

Julita Strzałkowska

Gotowanie jest dla mnie podążaniem za smakiem, jego odkrywaniem i utrwalaniem. Często gotuję intuicyjnie, zmieniam przepisy, dodaję inne składniki. Uwielbiam gotować dla rodziny i przyjaciół, kiedy widzę ich najedzonych i zadowolonych czuję, że dostaję skrzydeł.

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×