1 grudnia w polskiej telewizji mogliśmy obejrzeć pokaz Victoria’s Secret 2016. Co roku skupia on najpiękniejsze modelki międzynarodowych wybiegów i gwiazdy światowego formatu z branży muzycznej i filmowej.
W tym roku wśród kilkudziesięciu aniołków mogliśmy zobaczyć dziewczyny związane z marką od lat – Alessandrę Ambrosio, Adrianę Limę i Taylor Hill oraz debiutantki, z których najgłośniej było o siostrach Hadid.
Widzów przede wszystkim przyciąga widowisko, które zachwyca rozmachem artystycznym. Jednak duża część ich uwagi zwraca się ku najpiękniejszym kobietom globu, prezentującym wyjątkowo ekskluzywną bieliznę i charakterystyczne dla tego pokazu skrzydła aniołów w różnych aranżacjach. Uroda modelek jest oszałamiająca.
Niestety tak piękne ciało trzeba wypracować, o czym wie każdy, kto stanął twarzą w twarz we własnym domu z Ewą Chodakowską. Idą za tym godziny ciężkich ćwiczeń i restrykcyjna dieta. Portale plotkarskie prześcigają się z newsami, który z aniołków wychodzi właśnie z siłowni i jaki smoothies trzyma w dłoni. Przy tej okazji pojawiają się plotki o głodzeniu modelek lub ich spartańskich dietach, ale kiedy kończy się pokaz, budzą się demony.
Nagłówki krzyczą: „Wygłodzone gwiazdy rzuciły się na TO”, „Kendall Jenner i Gigi Hadid przyłapane na jedzeniu makaronu z serem i hamburgerów”. Na szczęście nawet dietetycy mówią, że dobry hamburger nie jest zły, a modelki wcale nie są takie niewybredne. Na Wrzącej Kuchni znajdziecie kilka świetnych przepisów, między innymi na burgera Thai, amerykańsko-meksykańskiego i wegetariańskiego.
A poniżej najlepszy domowy hamburger z zielonym pesto, jakiego miałam okazję jeść:
Pesto:
Krok 1
Umyte i osuszone pomidorki koktajlowe polej oliwą, posól i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180ºC na 25-30 min. do zarumienienia. Po wyjęciu pomidorków, w tej samej temperaturze upiecz frytki. Powinno wystarczyć około 10-12 min.
Krok 2
Wołowe mięso mielone podziel na 4 części (po 150 g każda). Z każdej części uformuj kotlet i odłóż na talerz posmarowany oliwą. Mozzarellę pokrój na plastry. Sałatę umyj i osusz.
Krok 3
Pesto najlepiej ucierać w moździerzu, jeśli nie posiadasz moździerza można też rozdrobnić je blenderem, wskazówki poniżej. Do wyższego naczynia przełóż: bazylię, oliwę, starty parmezan, uprażone na suchej patelni orzechy piniowe, czosnek oraz sól. Blenduj pulsacyjnie aż do uzyskania ulubionej konsystencji.
Krok 4
Dorze rozgrzej grilla. Przy hamburgerach średnio wypieczonych, każdą ze stron należy grillować 3-4 min. W zależności od preferencji wysmażenia, czas się wydłuży lub skróci. Po odwróceniu pierwszej, upieczonej części hamburgera ułóż na niej plaster mozzarelli, która roztopi się w trakcie smażenia. Pod koniec grillowania ułóż na ruszcie przekrojone bułki, tak aby lekko się zarumieniły.
Krok 5
Spód bułki lekko skrop oliwą, połóż liść sałaty rzymskiej, kotlet i pieczone pomidorki koktajlowe. Całość polej pesto i przykryj górą bułki. Podaj z frytkami i miseczką pozostałego pesto.
Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".
Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.