Smaki Victoria’s Secret

1 grudnia w polskiej telewizji mogliśmy obejrzeć pokaz Victoria’s Secret 2016. Co roku skupia on najpiękniejsze modelki międzynarodowych wybiegów i gwiazdy światowego formatu z branży muzycznej i filmowej.

W tym roku wśród kilkudziesięciu aniołków mogliśmy zobaczyć dziewczyny związane z marką od lat – Alessandrę Ambrosio, Adrianę Limę i Taylor Hill oraz debiutantki, z których najgłośniej było o siostrach Hadid.

Widzów przede wszystkim przyciąga widowisko, które zachwyca rozmachem artystycznym. Jednak duża część ich uwagi zwraca się ku najpiękniejszym kobietom globu, prezentującym wyjątkowo ekskluzywną bieliznę i charakterystyczne dla tego pokazu skrzydła aniołów w różnych aranżacjach. Uroda modelek jest oszałamiająca.

Niestety tak piękne ciało trzeba wypracować, o czym wie każdy, kto stanął twarzą w twarz we własnym domu z Ewą Chodakowską. Idą za tym godziny ciężkich ćwiczeń i restrykcyjna dieta. Portale plotkarskie prześcigają się z newsami, który z aniołków wychodzi właśnie z siłowni i jaki smoothies trzyma w dłoni. Przy tej okazji pojawiają się plotki o głodzeniu modelek lub ich spartańskich dietach, ale kiedy kończy się pokaz, budzą się demony.

Nagłówki krzyczą: „Wygłodzone gwiazdy rzuciły się na TO”, „Kendall Jenner i Gigi Hadid przyłapane na jedzeniu makaronu z serem i hamburgerów”. Na szczęście nawet dietetycy mówią, że dobry hamburger nie jest zły, a modelki wcale nie są takie niewybredne. 
Na Wrzącej Kuchni znajdziecie kilka świetnych przepisów, między innymi na burgera Thai, amerykańsko-meksykańskiego i wegetariańskiego.

hamburger-z-mozzarella-i-pesto-z-bazylii-hamburger-z-mozzarella%cc%a8-i-bazyliowym-pesto-frisco-1-600x400

A poniżej najlepszy domowy hamburger z zielonym pesto, jakiego miałam okazję jeść:

  • 60 dkg mielonej wołowiny
,
  • 1 mozzarella,
  • 
3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 
4 bułki pszenne do hamburgerów
,
  • 1 opakowanie frytek 450 g,
  • 
1 sałata rzymska
sól,
  • pieprz

Pesto: 


  • 2 kubki świeżych liści bazylii
,
  • 0.5 kubka oliwy z oliwek extra vergine
  • 
0.5 kubka startego parmezanu
  • 0.33 kubka orzechów piniowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 
sól

Krok 1

Umyte i osuszone pomidorki koktajlowe polej oliwą, posól i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180ºC na 25-30 min. do zarumienienia. Po wyjęciu pomidorków, w tej samej temperaturze upiecz frytki. Powinno wystarczyć około 10-12 min.

Krok 2

Wołowe mięso mielone podziel na 4 części (po 150 g każda). Z każdej części uformuj kotlet i odłóż na talerz posmarowany oliwą. Mozzarellę pokrój na plastry. Sałatę umyj i osusz.

Krok 3

Pesto najlepiej ucierać w moździerzu, jeśli nie posiadasz moździerza można też rozdrobnić je blenderem, wskazówki poniżej. Do wyższego naczynia przełóż: bazylię, oliwę, starty parmezan, uprażone na suchej patelni orzechy piniowe, czosnek oraz sól. Blenduj pulsacyjnie aż do uzyskania ulubionej konsystencji.

Krok 4

Dorze rozgrzej grilla. Przy hamburgerach średnio wypieczonych, każdą ze stron należy grillować 3-4 min. W zależności od preferencji wysmażenia, czas się wydłuży lub skróci. Po odwróceniu pierwszej, upieczonej części hamburgera ułóż na niej plaster mozzarelli, która roztopi się w trakcie smażenia. Pod koniec grillowania ułóż na ruszcie przekrojone bułki, tak aby lekko się zarumieniły.

Krok 5

Spód bułki lekko skrop oliwą, połóż liść sałaty rzymskiej, kotlet i pieczone pomidorki koktajlowe. Całość polej pesto i przykryj górą bułki. Podaj z frytkami i miseczką pozostałego pesto.

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×