12 super przepisów Jarmużem        (3 / 11)



Wegańskie kotlety dyniowo- jarmużowe

Przepis na wegańskie kotlety dyniowo-jarmużowe z białą kaszą gryczaną.

Składniki

  • 100 g suchej kaszy gryczanej białej Melvit
  • 1/2 szklanki lekko odgotowanego puree z dyni
  • 1/2 szklanki wcześniej namoczonej i odgotowanej ciecierzycy
  • 1 szt marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • duża garści drobno posiekanego jarmużu , wcześniej blanszowanego
  • 1/2 pęczka świeżego koperku
  • 1 łyżeczka curry
  • 2-3 łyżek otrębów gryczanych Melvit
  • 4-5 łyżek (wg potrzeby) mąki ryżowej
  • 1 płaska łyżeczek różowej soli himalajskiej
  • 1 szczpyta pieprzu Cayenne
  • bułka tarta do obtoczenia kotlecików
  • olej rzepakowy do smazenia

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×