Krem z białej czekolady i pistacji

Dodany przez: patiserka (więcej moich przepisów)

Jeżeli chcesz spróbować czegoś wyjątkowego, krem z białej czekolady jest dla Ciebie. Nie znajdziesz go w żadnym sklepie! W naszym przepisie proponujemy połączenie białej czekolady z naturalnymi pastami orzechowymi, które nie tylko nadadzą Twojemu kremowi ciekawego aromatu, ale i koloru.
Obejrzane: 524
Porcje: 20
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 85 g masła 83% tłuszczu lub 20 g masła klarowanego
  • 140 g callebaut W2NV - biała kuwertura
  • 25 g oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • 30 g cukru inwertowanego
  • 50 g Pâte Amande - pasta z migdałów
  • 70 g Callebaut Pistachio - pasta z pistacji
  • 20 g Mycryo - masło kakaowe
  • 10 g truskawki Texturas - liofilizowana truskawka

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Przygotowanie masła klarowanego

85 g Masła 83% tłuszczu

Podgrzej w rondelku na średnim ogniu masło, aż do całkowitego roztopienia. Sitko wyłóż ręcznikiem papierowym. Odcedź na sitku roztopiony tłuszcz od białej piany. Po zastygnięciu masła klarowanego nie trzeba przechowywać w lodówce, ponieważ białko zostało oddzielone od tłuszczu.

Krok 2

2. Roztapianie czekolady w mikrofalówce

140 g Callebaut W2NV - biała kuwertura

W kuchence mikrofalowej roztop 140 g białej czekolady. Użyj kilku cykli po 10-30 sek. o mocy 800-1000W i mieszaj pomiędzy nimi.

Krok 3

3. Przygotowanie kremu z białej czekolady i pistacji

25 g Oleju rzepakowego lub słonecznikowego
20 g Masła klarowanego
30 g Cukru inwertowanego
50 g Pâte Amande
70 g Callebaut Pistachio
20 g Mycryo
10 g Truskawki Texturas

Do płynnej czekolady dodaj 25 g oleju, 20 g masła klarowanego, 30 g cukru inwertowanego, 50g pasty migdałowej, 70 g pasty pistacjowej i 20 g masła kakaowego.

Przelej wszystkie składniki do blendera. Miksuj tak długo, aż uzyskasz jednolitą masę i składniki dobrze się połączą.

Przelej krem do miski i mieszaj od czasu do czasu, aż temperatura masy spadnie do 23°C. Dodaj 10 g truskawek liofilizowanych. Wszystko wymieszaj i przełóż do worka cukierniczego. Napełnij słoik, miseczkę lub inny pojemnik.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×