Babka kakaowo – cytrynowa

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Babka bardzo smaczna, puszysta i dwukolorowa:)
Obejrzane: 662
Porcje: 12
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 220 g margaryny
  • 370 g mąki pszennej
  • 2 opakowania kisielu cytrynowego
  • 2 łyżki kakao
  • 4 jajka
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 0.75 szklanki wody
  • 1.75 szklanki cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Margarynę stopić i przestudzić. Żółtka utrzeć z cukrem na puch, dodawać po łyżce stopionego masła oraz wody. Mąkę przesiać z proszkiem, dodawać po trosze do ciasta.

Krok 2

Do 1/3 masy dodać kakao, do reszty kisiele. Białka ubić na sztywną pianę, 1/3 dodać do masy kakaowej, resztę do cytrynowej. Wymieszać. Wylewać na przemian warstwy ciasta do formy na babkę. Piec ok. 50-60min w temp. 190st. Ostudzić i polukrować.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×