Biszkopt z truskawkami

Dodany przez: Cukry Proste (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 579
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 5 jajka (białka i żółtka oddzielnie)
  • 100 g cukru
  • 200 g mąki
  • 250 g truskawek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 175 st. Dno tortownicy wysmarować masłem i posypać mąką.

Krok 2

Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie (cały czas ubijając) dodawać po jednym żółtku. Na koniec delikatnie wmieszać przesianą mąkę.

Krok 3

Masę przelać do natłuszczonej tortownicy. Na wierzchu ułożyć ściśle połówki truskawek.

Krok 4

Piec ok. 35 min., do tzw. suchego patyczka.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×