Brownie z kremem i owocami

Dodany przez: madebymomandson (więcej moich przepisów)

Brownie z kremem i owocami
brownie z kremem i owocami, jak zrobić? Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia. Czekoladę kroimy na grube kawałki. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jajka ubijamy z cukrem. Wlewamy ostygnięte masło i ubijamy krótką chwilę. Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii i ubijamy do połączenia się składników. Dodajemy czekoladę i cukinię. Mieszamy delikatnie łyżką. Ciasto dzielimy na dwie części. Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno. Wlewamy połowę ciasta, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Następnie wyciągamy z piekarnika, odstawiamy do ostudzenia, wyciągamy z tortownicy i w ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta. Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą śmietanę dodajemy do utartego sera i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się. Na pierwszy brownie blat układamy połowę kremu. Nakładamy połowę owoców i przykrywamy drugim brownie blatem. Powtarzamy czynność. Owoce polewamy lukrem ( cukier ucieramy z sokiem z cytryny) lub ewentualnie posypujemy samym cukrem pudrem. Przechowujemy w lodówce.
Obejrzane: 1275
Porcje: 16
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 150 g masła
  • 100 g mąki
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 350 g cukinii
  • 300 g brązowego cukru
  • 1 łyżka kakao
  • 4 dkg jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0.5 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Krem

  • 400 g kremowego serka typu Philadelphia
  • 250 ml śmietany kremówki
  • 75 g cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 300 g borówek
  • 300 g malin
  • 100 g cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło roztapiamy i odstawiamy do ostygnięcia.
Czekoladę kroimy na grube kawałki. Cukinię myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Jajka ubijamy z cukrem. Wlewamy ostygnięte masło i ubijamy krótką chwilę.
Dodajemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, ekstrakt z wanilii
i ubijamy do połączenia się składników.
Dodajemy czekoladę i cukinię. Mieszamy delikatnie łyżką.
Ciasto dzielimy na dwie części.
Tortownicę o średnicy 26 cm wykładamy papierem do pieczenia, samo dno.
Wlewamy połowę ciasta, wyrównujemy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut.
Następnie wyciągamy z piekarnika, odstawiamy do ostudzenia,
wyciągamy z tortownicy i w ten sam sposób postępujemy z drugą połową ciasta.

Krok 2

Śmietanę ubijamy na sztywno. Oddzielnie ucieramy ser z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Ubitą śmietanę dodajemy do utartego sera i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia się.
Na pierwszy brownie blat układamy połowę kremu.
Nakładamy połowę owoców i przykrywamy drugim brownie blatem.
Powtarzamy czynność.
Owoce polewamy lukrem ( cukier ucieramy z sokiem z cytryny)
lub ewentualnie posypujemy samym cukrem pudrem.
Przechowujemy w lodówce.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×