Ciasto jogurtowe z migdałami

Dodany przez: Anioly w kuchni (więcej moich przepisów)

to ciasto....boskie jest;P
Obejrzane: 1225
Porcje: 10
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
138,1kcal
kalorie
12,6g
węglowodany
3,0g
białko
8,8g
tłuszcze
0,9g
błonnik
20,9mg
cholesterol
16,6mg
magnez
31,7mg
wapń
0,4mg
żelazo

Składniki

  • 0.75 szklanki mąki
  • 90 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru
  • 0.25 szklanki oleju
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 50 g płatków migdałów

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jogurt mieszamy z jajkiem. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, olej, syrop klonowy, cukier. Dokładnie mieszamy i przelewamy do przygotowanej małej keksówki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok 30-35 minut / do suchego patyczka/.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×