Ciasto krówka
Składniki
- 7 opakowań herbatników
- 1 puszka masy krówkowej
- 2 opakowania budyniu śmietankowego
- 1 śmietana 30%
- 1 łyżeczka żelatyny
- 1 opakowanie Czekolady
Przygotowanie:
Krok 1
Na blaszce wykładamy herbatniki, rozsmarowujemy na nich masę krówkową.
Krok 2
Przygotujemy budyń według przepisu, zostawiamy do ostygnięcia. Gdy ostygnie wykładamy go na blaszkę. Kładziemy na to następną warstwę herbatników.
Krok 3
Ubijamy śmietanę.
Krok 4
Żelatynę przygotowujemy według przepisu i dodajemy do śmietany, odstawiamy na około 10 min do lodówki. Gdy lekko stężeje wykładamy śmietanę na herbatniki.
Krok 5
Posypujemy ciasto czekolada. Lub np. kawą.
Krok 6
Odstawiamy ciasto do lodówki na co najmiej 2 godziny.