Ciasto marchewkowe z jabłkami (bez laktozy)

Dodany przez: Cukry Proste (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2895
Porcje: 12
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 170 ml oleju rzepakowego
  • 4 szt jaj
  • 500 g marchewki
  • 220 g cukru trzcinowego
  • 280 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 szczpyta soli
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 2 szt dużych jabłek deserowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik rozgrzać do 180 st. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić.

Krok 2

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.

Krok 3

Olej zmiksować z: jajkami, cukrem i marchewką. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczaną, solą i cynamonem - dodać do marchewki i dobrze zmiksować.

Krok 4

Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić w dużą kostkę i wmieszać do ciasta.

Krok 5

Ciasto przelać do tortownicy i piec przez ok. 85 min., do tzw. suchego patyczka.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×