Ciasto z roszponką

Dodany przez: Wielki apetyt (więcej moich przepisów)

Idealny sposób by zachęcić niejadka do jedzenia zdrowej roszponki.
Obejrzane: 506
Porcje: 8
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 4 żółtka
  • 1 jajko
  • 0.25 łyżeczki sody
  • 200 g roszponki
  • 2 łyżki orzechy mielone
  • 50 g masy marcepanowej
  • 0.5 szklanki cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Żółtka, jajko i cukier ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sodę, mąkę i roszponkę zmiksowaną z orzechami, marcepanem . Wszystko razem miksujemy.

Krok 2

Ciasto przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem (u mnie taka o średnicy 10cm).

Krok 3

Pieczemy je w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut.

Krok 4

Ciasto podajemy z marmoladą, ulubionym kremem, bezami lub bakaliami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×