Ciasto z wanilią i świeżą żurawiną

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

Miękkie, puszyste, waniliowe z chrupiącą skórką i słodko-kwaśną żurawiną.
Obejrzane: 2248
Porcje: 8
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 1 szt miąższu z laski wanilii
  • 2 szklanki świeżej lub mrożonej i odsączonej żurawiny
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1.5 szklanki cukru (użyłam trzcinowego)
  • 1 g soli (szczypta)
  • 115 g masła
  • 2 szt jajek
  • 0.5 szklanki mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki (oprócz żurawiny) wymieszać w misie robota kuchennego. Na koniec łyżką wmieszać żurawinę.

Krok 2

Okrągłą formę spsikać sprayem do pieczenia. Wlać ciasto.
Piec przez około 30-40 minut w temperaturze 175 stopni (do suchego patyczka).
Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×