cukiniowe brownie!
Składniki
- 2 szklanki potarta na małych oczkach cukinia
- 2 szklanki mąki owsianej
- 0.5 szklanki mąki kokosowej
- 0.5 szklanki gorzkiego kakao
- 3 łyżki topionego masła
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 jajka
- 1 szklanka cukru kokosowego
- garść prażonych ziaren słonecznika
- 3 łyżki cynamonu Galeo
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej Galeo
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka utrzeć z cukrem na jednolitą masę (ok. 5 minut).
Krok 2
Do masy dodać powoli olej kokosowy i masło- wymieszać aż całość będzie mieć gładką strukturę (3 minuty).
Krok 3
Dodać mąkę, kakao, cynamon i sodę oczyszczoną- połączyć w jednolita masę.
Krok 4
Dodać prażone ziarna słonecznika.
Krok 5
Cukinię odcisnąć z nadmiaru wody i dodać do masy- całość delikatnie połączyć łyżką drewnianą.
Krok 6
Przełożyć całość do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem.
Krok 7
Piec 50 mniut w 180 stopniach, kroić dopiero po wystygnięciu!