Keks

Dodany przez: ben-ka (więcej moich przepisów)

Keks ma amatorów w każde święta i nie tylko.
Obejrzane: 1061
Porcje: 15
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 1.5 szklanki mąki pszennej
  • 5 jaj
  • 10 łyżek cukru pudru
  • 15 dkg margaryny
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sok z 1/2 cytryny
  • 30-40 dkg bakalii
  • polewa czekoladowa

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Bakalie umyć i zalać wodą.
Osączyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Margarynę utrzeć dodając cukier, po jednym jajku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Następnie dodać sok z cytryny oraz bakalie posypane mąką.
Wymieszać i wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku przez ok.godzinę.
Po wystudzeniu keks polać polewą czekoladową.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×