Mazurek migdałowo – czekoladowy

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Zawsze ja piekę mazurki dla całej rodziny. Najwiekszą frajdą jest dekorowanie...
Obejrzane: 455
Porcje: 20
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 300 g mąki
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 200 g margaryny
  • 100 g cukru

masa

  • 4 jajka
  • 250 g cukru pudru
  • 200 g mlecznej czekolady
  • 150 g płatków migdałowych
  • 3 andruty
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ze składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć w folię aluminiową i włożyć na 1/2 godz. do lodówki. Następnie wyłożyć na blaszkę o wym. 25x36cm.

Krok 2

Jajka ubić z cukrem. Czekoladę zmiksować za pomocą blendera, dodać do jajek. Dodać migdały oraz pokruszone andruty. Masę wyłożyć na ciasto. Piec ok. 30 in w temp. 180 st. Przestudzić i polać polewą lub stopioną czekoladą. Dowolnie udekorować.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×