Muffinki czekoladowe z mashmallowsem
Składniki
- 2 jajka
- 100 g brązowego cukru
- 125 g masła
- 225 g mąki pszennej
- 50 g gorzkiego kakao
- 1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia
- 200 ml mleka
- 15 szt mashmallowsów
- szczypta soli
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka i cukier miksuj aż zrobią się białe. Dodaj do nich po kawałku masło, a potem mąkę wymieszaną z kakao, solą, sodą i proszkiem do pieczenia przelewając mąkę mlekiem (kiedy ciasto zacznie gęstnieć).
Krok 2
Do foremki do mufinek włóż papierowe osłonki. Do każdej dodaj ok 1 łyżki ciasta, umieść na środku mashmallowsa i przykryj jeszcze jedną łyżka ciasta.
Piecz w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka góra-dół) ok 18 min. W tym czasie mashmallowsy "wyjdą" trochę z mufinków, mogą się przybrązowić, nic im nie będzie :-)
Smacznego!!