Proste ciasto z jabłkami i jagodami

Dodany przez: bielinka (więcej moich przepisów)

Przepis Donny Hay :)
Obejrzane: 1837
Porcje: 10
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 225 g mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g cukru
  • 125 g bardzo miękkiego masła
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 2 szt jajek
  • 125 ml mleka
  • 1 szt nieduże jabłko, bez środka, pokrojone w półksiężyce
  • 0.75 szklanki jagód
  • 2 łyżki brązowego cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 165ºC.

Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, masło, ekstrakt waniliowy, jajka i mleko wymieszaj mikserem do połączenia się składników. Masę przełóż do tortownicy lekko posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch połóż plasterki jabłek, posyp je jagodami i brązowym cukrem.

Piecz około 45 minut, do momentu, kiedy patyczek będzie wychodził suchy. Po upieczeniu zostaw w foremce na kwadrans.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×