SERNICZEK DROŻDŻOWY ZE SZPINAKIEM

Dodany przez: Sandra Wysocka (więcej moich przepisów)

Delikatny, rozpływający się w ustach serniczek lekki jak chmurka. W dodatku bardzo zdrowy dzięki dodatkowi szpinaku. Nie zawiera cukru ani niezdrowego tłuszczu!
Obejrzane: 117
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 250 g ricotta
  • 2 łyżki mąka gryczana
  • 1 łyżeczka suszone drożdże
  • 1 szt jajko
  • 1 łyżka erytrol
  • 1 łyżeczka olej kokosowy
  • 50 g szpinak Fit&Easy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ricottę zmiksować na gładką masę z drożdżami i jajkiem.

Krok 2

Dodać przesianą mąkę gryczaną i erytrol.

Krok 3

Połączyć z liśćmi świeżego szpinaku, zmiksować i odstawić na 15 minut.

Krok 4

Piekarnik nagrzać do temperatury 175 stopni.

Krok 5

Naczynie do zapiekania natłuścić olejem kokosowym i przelać doń. masę serową.

Krok 6

Piec około 20 minut w trybie "ciasto" (grzanie dolne + wentylator).

Krok 7

Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×