Szarlotka w słoiku

Dodany przez: Aneta Wojciechowska (więcej moich przepisów)

Bardzo prosty sposób na słodki deser w plenerze. Słoiczki z ciastem można zakręcić i wygodnie przetransportować w dowolne miejsce :)
Obejrzane: 2215
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 0.5 szklanki mąki pszennej
  • 0.5 szklanki cukru
  • 0.5 szklanki kaszy manny
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 duże jabłka (najlepiej kwaśne, polecam Szarą Renetę)
  • 2 łyżki zimnego masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, kaszę mannę i cukier wymieszać w misce.

Krok 2

Jabłka obrać i zetrzeć na tarce.

Krok 3

Do słoików (użyłam takich po dżemie, o pojemności 280g) wsypywać po 2 łyżki suchych składników, na to 1 łyżka jabłek. Powtórzyć do wyczerpania składników, na wierzchu wyłożyć rozdrobnione masło.

Krok 4

Włożyć słoiki z ciastem do średnio nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 25 min. w 180 st.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×