szarlotka z musem z jabłek

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 737
Porcje: 10
Przygotowanie: 90 min
Trudność:

Składniki

  • 200 g mąki
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 60 ml mleka
  • 3 szt jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 400 g musu jabłkowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić. Masło utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę. Cały czas miksując dodawać po jednym jajku. Następnie dodawać partiami mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Z gotowego ciasta odłożyć ok. 130 g ciasta (4-5 łyżek) i wymieszać z mlekiem. Większą częścią ciasta wyłożyć dno oraz boki przygotowanej wcześniej tortownicy. Na to wyłożyć mus jabłkowy, a ten przykryć pozostałym ciastem wymieszanym z mlekiem. Piec w 180ºC przez ok. 50 minut. Wyjąć z piekarnika i odstawić do przestudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×