Tarta imbirowa z nektarynkami

Dodany przez: Anna | Studio Kuchnia (więcej moich przepisów)

Miękkie z soczystymi nektarynkami i chrupiącą migdałowo ziołową posypką
Obejrzane: 539
Porcje: 8
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

ciasto

  • 300 g mąki
  • 200 g cukru
  • 125 g masła
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki imbiru
  • 3 nektarynki

posypka

  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka suszonego imbiru
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

W dużej misce utrzeć masło z cukrem i jajkami. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i imbir. Wymieszać na gładką masę i przełożyć do wytłuszczonej formy. Nektarynki pokroić na grube plasterki i ułożyć na wierzchu ciasta.

Krok 2

Wszystkie składniki na posypkę wymieszać i posypać ciasto. Piec przez 40 minut w temperaturze 180 st.
Ostudzić i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×