tarta serowo-miodowa

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 273
Porcje: 10
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

SPÓD

  • 220 g maślanych herbatników
  • 180 g masła

MASA

  • 150 g twarogu
  • 100 ml kremówki 36%
  • 100 g mascarpone
  • 4 łyżki miodu
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło umieścić w rondlu, rozpuścić i odstawić do przestudzenia. Herbatniki zmiksować blenderem na drobny pył, dodać przestudzone masło i dokładnie wymieszać. Gotową mieszanką wyłożyć dno oraz boki formy o średnicy 20 cm. Wstawić do lodówki lub zamrażarki aż dobrze stężeje.

Krok 2

Twaróg oraz miód zmiksować blenderem na gładką, jednolitą masę. Dodać mascarpone i dobrze połączyć. Kremówkę ubić na sztywno i wmieszać delikatnie do masy twarogowo-miodowej. Całość dokładnie wymieszać. Otrzymaną masę przełożyć na stężały spód z ciasteczek i wstawić do lodówki na ok. 3 godziny, aż masa stężeje. Przed podaniem udekorować orzechami włoskimi.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×