babeczki czekoladowe z bananem

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 237
Porcje: 9
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 2 szt dojrzałe banany (ok. 230 g)
  • 60 g brązowego cukru pudru
  • 130 g mąki kukurydzianej
  • 110 g mąki ziemniaczanej
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • 1 szczpyta soli
  • 80 ml oleju
  • 30 g kakao
  • 1 szt jajko

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Banany umieścić w misce. Dodać olej, jajko, esencję waniliową i zmiksować dokładnie blenderem. Do drugiej miski przesiać obie mąki, kakao, proszek do pieczenia i połączyć z solą oraz cukrem. Do mokrych składników dodać suche i zamieszać lekko, tylko do połączenia składników. Gotowe ciasto przełożyć do formy na babeczki i piec w 180ºC przez 20 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć i odstawić na kratkę do wystudzenia. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×