Babeczki piernikowo-imbirowe

Dodany przez: Bea (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 682
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
230,6kcal
kalorie
33,0g
węglowodany
3,2g
białko
9,7g
tłuszcze
0,6g
błonnik
54,3mg
cholesterol
3,4mg
magnez
9,8mg
wapń
0,5mg
żelazo

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 0.5 łyżeczki imbiru
  • 0.5 łyżki przyprawy do piernika
  • 50 g masła
  • 1 łyżka oleju
  • 0.5 szklanki cukru brązowego
  • 0.75 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 0.5 szklanki ciepłej wody
  • 0.5 łyżki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Najpierw sodę rozpuszczamy w ciepłej wodzie. Potem wszystkie składniki ze sobą łączymy/ miksujemy. Ciasto przekładamy do foremek.

Krok 2

Babeczki pieczemy 25 minut w temperaturze 175-180 stopni. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×