Batoniki daktylowe z masłem orzechowym (larabars)

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 115
Porcje: 8
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 400 g suszonych daktyli
  • 120 g masła orzechoweog
  • 1 garść migdałów
  • 1 łyżka nasion chia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Migdały posiekać, następnie zalać gorącą wodą i odstawić na chwilę aż mocno zmiękną. Do blendera wrzucić migdały, odsączone daktyle i zblendować na pastę. Dodać masło orzechowe i zblendować ponownie. Wmieszać chia i wymieszać.
Formę 20x20 cm wyłożyć folią spożywczą. Dodać pastę i wylepić nią formę. Następnie wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Po tym czasie wyjąć z lodówki i kroić na batoniki.
Przechowywać w lodówce.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×