Ciastka czekoladowe

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 962
Porcje: 30
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 225 g mąki
  • 250 g masła
  • 250 g cukru
  • 50 g kakao
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i kakao. Masło utrzeć z cukrem na gładką, jasną masę. Następnie dodać jajko i dobrze wymieszać. Do masy maślanej dodawać stopniowo mieszankę. mąki kakao i proszku do pieczenia. W dłoniach formować niewielkie kulki i lekko spłaszczać środkiem dłoni, tak aby powstało delikatne wybrzuszenie. Ciastka układać na blachę piekarnika przykrytej papierem do pieczenia w odstępach ok. 5 cm. Piec w 180ºC przez ok. 15-18 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×