Cynamonki z żurawiną i czekoladą

Dodany przez: Renula (więcej moich przepisów)

Pachną świętami!
Obejrzane: 987
Porcje: 14
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 125 g masła
  • 1 jajko
  • 70 g cukru brązowego
  • 15 g cukieru cynamonowego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • 180 g mąki pszennej
  • 50 g żurawiny
  • 45 g czekoladowych tipsów

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Masło utrzeć z cukrem i cukrem cynamonowym na pulchną masę, dodać jajko, następnie przesiać mąkę z sodą. Dodać żurawinę i kulki czekoladowe z czekolady deserowej(zamiennie można dodać pokrojona w kostkę czekoladę), całość delikatnie wymieszać.
Łyżeczka nabierać ciasto i formować kulki, które należy delikatnie spłaszczyć i wyłożyć na papier do pieczenia.
Ciasteczka piec w 170C 25min.
/Przepis pochodzi z książki The Hummingbird Bakery "Cake days"/

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×