Czekoladowe nerwuski fika!

Dodany przez: messybeauty (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1020
Porcje: 20
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 225 ml mąki pszennej
  • 50 ml kakao
  • 100 g masła
  • 50 ml cukru pudru
  • 0.5 żółtka

Nadzienie

  • 1 białko
  • 100 g cukru pudru
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Mąkę i kakao przesiej w misce, dodaj masło, cukier i połowę żółtka - wszystko wymieszaj. Następnie zawiń ciasto w folie spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto do rozmiaru ok 15x30 cm (ja się nie bawiłam w wymiary). Ubij białka na pianę razem z cukrem pudrem do konsystencji kremowej piany. Pianę rozprowadź na cieście i zroluj je jak szwajcarską roladę. Owiń ciasto w folię i ponownie wstaw do lodówki na ok 10 min. Na koniec ostrym nożem pokrój ciasto na plastry o grubości 1 cm. Piecz 15 min w temp 175 st. Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×