Gruszki pod ciastem czekoladowym

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Gruszki pod ciastem czekoladowym są słodkim i prostym deserem z owocami. Odpowiednio udekorowane mogą być piękną ozdobą stołu. Gruszki pod ciastem czekoladowym znikają z talerza w mgnieniu oka.
Obejrzane: 461
Porcje: 2
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 1 gruszka
  • 1 jajko
  • 60 g mąki
  • 50 g cukru
  • 75 g masła
  • 10 g kakao
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Gruszkę obrać ze skórki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kawałki i ułożyć w kokilce posmarowanej masłem. Wszystkie składniki umieścić w misce i wymieszać lub zmiksować na gładka masę. Gotowe ciasto wyłożyć na gruszki w foremkach. Deser piec 30 minut w 200ºC. Po tym czasie wyjąć pudding i odstawić do przestudzenia na ok. 5-10 minut. Podawać z lodami lub bitą śmietaną.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×