Kokosowe wielkanocne kurczaczki
Składniki
- 1 opakowanie biszkoptów
- 1 chałka
- 600 ml mleka
- 8 łyżek kasza manny
- 200 g wiórek kokosowych
- 4 łyżki cukru trzcinowego
- 1 dżem jabłkowy lub brzoskwiniowy
- 1 marchewka ugotowana
- 1 opakowanie orzeszków lub groszków czekoladowych
Przygotowanie:
Krok 1
Kaszę gotujemy na mleku sojowym przez kilka minut. Dodajemy cukier, dżem oraz połowę wiórków kokosowych i mieszamy składniki ze sobą.
Krok 2
Pozostawiamy masę, aby lekko ostygła. Na każdym biszkopcie kładziemy kawałek ciasta lub chałki (można wyciąć wąską literatką o średnicy mniejszej od biszkoptów), dzięki temu nasze ciasteczka będą lżejsze.
Krok 3
Wierzch pokrywamy solidną warstwą przygotowanej masy i delikatnie obklejamy kolorowymi wiórkami. Kurczaki są gotowe do dekorowania.