Krakersy serowe

Dodany przez: Domowe Wypieki (więcej moich przepisów)

Krakersy serowe i do tego chrupiące – pyszne. Przyprawy możecie zmieniać do woli.
Obejrzane: 1719
Porcje: 30
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:
50,6kcal
kalorie
3,1g
węglowodany
1,6g
białko
3,6g
tłuszcze
0,1g
błonnik
10,6mg
cholesterol
2,9mg
magnez
32,7mg
wapń
0,1mg
żelazo

Składniki

  • 130 g sera żółtego
  • 120 g mąki pszennej
  • 2 łyżki mleka
  • 80 g masła
  • 0.5 łyżeczki soli
  • papryka ostra w proszku
  • 2 ząbki czosnku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć w malakserze, z ciasta uformować kulę i umieścić w lodówce na 30 minut. Schłodzone ciasto wałkować bardzo cienko na 2-3 mm grubości, wykrawać krążki, posypać ostrą papryką, piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×