Oponki red velvet z białą czekoladą

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Oponki red velvet z białą czekoladą Oponki red velvet z białą czekoladą - Cudowne miękkie ciasto w czerwonym kolorze polane białą czekoladą? Jak dla mnie duet doskonały. Oponki red velvet zostały królowymi rodzinnej imprezy. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i odstawić. W większej misce połączyć jajko, jogurt naturalny, olej, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać łyżką do połączenia (nie za długo). Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką o dużym, okrągłym otworze i wyciskać do natłuszczonej formy na donaty. Pączki piec w 180°C przez ok. 30 minut. Wyjąć i wystudzić. W tym czasie przygotować polewę. Kremówkę podgrzać w rondlu. Kiedy będzie gorąca dodać połamaną na kawałki czekoladę i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie całość dokładnie połączyć. W otrzymanej polewie maczać pączki i dekorować wiórkami z białej czekolady.
Obejrzane: 809
Porcje: 6
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

ciasto

  • 1 szt jajko
  • 60 ml oleju
  • 190 g mąki
  • 5-6 łyżek cukru pudru
  • 130 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • czerwony barwnik

polewa

  • 80 g kremówki 36%
  • 100 g białej czekolady
  • wiórki z białej czekolady (do dekoracji)
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem i odstawić. W większej misce połączyć jajko, jogurt naturalny, olej, ekstrakt waniliowy oraz barwnik. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać łyżką do połączenia (nie za długo). Gotowe ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką o dużym, okrągłym otworze i wyciskać do natłuszczonej formy na donaty. Pączki piec w 180°C przez ok. 30 minut. Wyjąć i wystudzić. W tym czasie przygotować polewę.

Krok 2

Kremówkę podgrzać w rondlu. Kiedy będzie gorąca dodać połamaną na kawałki czekoladę i odstawić na 3 minuty. Po tym czasie całość dokładnie połączyć. W otrzymanej polewie maczać pączki i dekorować wiórkami z białej czekolady (instrukcja pod linkiem, na dole).

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×