Pikantne ciasteczka szpinakowe
Składniki
- 2 szklanki mąka pełnoziarnista
- 0.25 szklanki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczka proszek do pieczenia
- 170 ml jogurt naturalny
- 200 g szpinak mrożony
- 1 łyżka śmietana
- 0 łyżeczki pieprz
- 1 łyżeczka cayenne
- 1 łyżeczka czosnek
- 1 łyżeczka gruboziarnista sól morska
Przygotowanie:
Krok 1
Szpinak rozmrażamy na patelni, podgrzewając na najmniejszym ogniu. Gdy się rozmrozi, dodajemy łyżkę śmietany oraz pieprz, czosnek i cayenne.
Krok 2
Mąkę mieszamy z proszkiem, a jogurt z oliwą.
Wlewamy mokre składniki do suchych i łączymy. Na koniec dodajemy szpinak.
Mieszamy i nakładamy po łyżce ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Krok 3
Każde ciastko posypujemy odrobiną soli morskiej
Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Smacznego :)