Piszinger
Składniki
składniki
- 1 opakowanie wafli tortowych
MASA CZEKOLADOWA:
- 0.5 opakowania masła
- 0.5 szklanki cukru
- 2 łyżki kakao
- 1 szt żółtko
- MASA WANILIOWA:
- 0.5 opakowania masła
- 0.5 szklanki cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 1 szt żółtko
- MASA KWAŚNA:
- 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
Przygotowanie:
Krok 1
Masa 1:
masło utrzeć mikserem z cukrem lub cukrem pudrem, dodać żółtko, następnie kakao. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
Masa 2:
masło utrzeć mikserem z cukrem lub cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać żółtko. Dokładnie połączyć składniki.
Krok 3
Pierwszy wafel posmarować cienko masą waniliową. Przykryć drugim waflem, docisnąć, wyłożyć kwaśny dżem lub powidła. Przykryć kolejnym i posmarować masą czekoladową. Na całość ułożyć ostatni, czwarty, wafel. Docisnąć. Schłodzić w lodówce min. 30 minut. Pokroić w porcje i podawać. Przechowywać w lodówce.
Smacznego! :)
kraina-sosny.blogspot.com/