Szyszki – kultowy rarytas

Dodany przez: edka (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2587
Porcje: 30
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 200 g ryżu preparowanego
  • 500 g krówek (najlepiej ciągnących)
  • 200 g masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Krówki i masło roztapiamy na wolnym ogniu w dużym garnku. Często mieszamy aż masa stanie się jednolita i gładka, wtedy zdejmujemy z ognia i dodajemy ryż preparowany.
Wszystko szybko i dokładnie mieszamy, żeby składniki dokładnie się połączyły.
Masę nabieramy łyżką i formujemy w dłoniach niewielkie/wielkie szyszki i odstawiamy do zastygnięcia.

Masę formujemy na gorąco, nie wolno jej studzić, bo gdy zastygnie, niczego z niej nie ulepimy.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×