Aromatyczna sałatka na ciepło z białej rzodkwi i ziemniaków

Dodany przez: Kardamon & Bazylia-culinary travels (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 298
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 szt białej dużej rzodkwi
  • 3 szt dużych ziemniaków
  • 2 szt cebuli
  • 2-3 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki octu balsamicznego
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, czarnuszka z czosnkiem niedźwiedzim i suszonymi pomidorami
  • 1 łyżeczka oliwy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie warzywa umyj dokładnie, obierz. Rzodkiew i ziemniaki pokrój w większe kawałki,a cebulę w większe pióra.

Wszystkie warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego i skrop oliwą. Przypraw do smaku. Zapiekaj w piekarniku w temp 180 stopni ok 35-40min.

Co jakiś czas delikatnie je przemieszaj, aby się równomiernie zapiekły. Przed podaniem skrop je octem balsamicznym.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×