Fusilli z bakłażanem i papryką w pomidorach
Składniki
- 1 opakowanie makaronu pełnoziarnistego fusilli
- 1 nieduży bakłażan
- 1 papryka zielona
- 1 papryka żółta
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka listków bazylii i rozmarynu
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- słodka papryka
Przygotowanie:
Krok 1
Na oliwie szklimy cebulę i posiekany czosnek.Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.Wklewamy 1/4 szklanki wody i dusimy do odparowania płynu.Bakłażan kroimy w plastry,lekko solimy,gdy pusci soki ,płuczemy,wycieramy,kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię.Dodajemy całą puszkę pomidorów i koncentrat. Dusimy kilka minut,dodajemy zioła,przyprawy i jogurt.
Gotujemy makaron i polewamy go gotowym sosem.