Gulasz z łopatki

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

Polecam z kaszą jaglaną:)
Obejrzane: 1027
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 1 kg łopatki
  • 500 ml pasty pomidorowej
  • 1 łyżeczka zmielonej ostrej papryki
  • 1 ziele angielskie
  • 1 listek laurowy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cebulę pokroić w drobne kawałeczki i zeszklić na niewielkiej ilości oliwy.
Mięso podsmażyć na patelni na niewielkiej ilości oliwy.
Paprykę pokroić w kostkę, czosnek w cieniutkie paseczki.
Do garnka wlać pastę pomidorową, przyprawy wsypać wedle uznania. Dorzucić mięso i cebulę.
Dusić pod przykryciem około 2 godzin.
Podawać z kaszą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×