Kalafiorowy ryż (pilaw) i kurczak.

Dodany przez: malgorzata.agnieszka (więcej moich przepisów)

dodatki: kurkuma, czarnuszka, masło
Obejrzane: 397
Porcje: 2
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 szt kalafiora
  • 2 łyżki masła klarownego
  • 100-200 ml wody
  • 4 szt uda z kurczaka bez kości
  • 1 szczpyta soli, pieprzu, kurkumy, czarnuszki
  • 3 łyżki oliwy do smażenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kalafior umyj, rozdrobnij blenderem tak by wyglądał jak ryż (blender kielichowy, rozdrabniacz).

Krok 2

W głębokim rondlu rozpuść masło, dodaj kalafior i wlej 200 ml wody, duś pod przykryciem 10 minut, od czasu do czasu zamieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 3

Kurczaka dopraw solą, pieprzem i kurkumą, posyp czarnuszką. Usmaż na grillowej patelni. Podawaj z kalafiorowym ryżem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×