Karp faszerowany kaszą gryczaną i grzybami

Dodany przez: casablanca12 (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1871
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:
750,7kcal
kalorie
36,9g
węglowodany
80,5g
białko
34,8g
tłuszcze
3,1g
błonnik
411,7mg
cholesterol
136,0mg
magnez
117,3mg
wapń
6,8mg
żelazo

Składniki

  • 1.5 kg karpia
  • 15 dkg kaszy gryczanej
  • 10 dkg suszonych prawdzików
  • 2 szt cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • 130 ml śmietany
  • 1 soli
  • 1 pieprzu
  • 4 łyżki bulionu.

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1.Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, pokroić w paski.

Krok 2

2.Karpia obrać, nie odcinając głowy i natrzeć solą.

Krok 3

3.Kaszę zalać szklanką wrzątku, dodać sól, łyżkę masła i ugotować.

Krok 4

4.Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle, dodać grzyby i całość podsmażyć

Krok 5

5.Wymieszać z kaszą doprawić solą i pieprzem

Krok 6

6.Gdy farsz przestygnie połączyć go z żółtkami. Doprawionym nadzieniem nafaszerować rybę, zszyć, ułożyć w brytfance.

Krok 7

7.Doprawionym nadzieniem nafaszerować rybę, zszyć, ułożyć w brytfance.

Krok 8

8.Podlać resztą stopionego masła i 2 łyżkami wody

Krok 9

9.Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni, podlewać powstałym tłuszczem.

Krok 10

10.Karpia przełożyć na półmisek i polać przygotowanym sosem.

Krok 11

11.Sos z pieczenia połączyć z bulionem, zaprawić 150 ml śmietany i szybko zagotować.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×