Karp pieczony z chrzanem, porem i cebulą

Dodany przez: Iwona Chmiel (więcej moich przepisów)

Karp pieczony z chrzanem, porem i cebulą to idealne danie na wigilijny stół.
Obejrzane: 475
Porcje: 2
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

  • 500 g karpia
  • 1.5 łyżki chrzanu
  • 0.5 pora
  • 1 cebula
  • 0.5 pęczka pietruszki
  • sól, pieprz
  • olej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Karpia oczyścić z łusek, usunąć ości z części brzusznej, odciąć płetwy, umyć i delikatnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić na cztery części. Każdy kawałek posypać solą i pieprzem.

Krok 2

Pora pokroić na cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę.

Krok 3

Brytfannę wyłożyć folią aluminiową, skropić olejem. Na foli rozłożyć pora, a na nim pokrojoną cebulę. Na warzywach ułożyć karpia, skórą do dołu. Karpia posmarować chrzanem. Całość przykryć folią aluminiową, zawinąć brzegi.

Krok 4

Tak przygotowaną rybę włożyć do piekarnika nagrzanego do 200oC na około 35 - 40 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×