Leczo na rozgrzewkę
Składniki
- 1 Cukinia
- 5 Pomidor
- 1 Papryka czerwona
- 4 Parówka
- 1 Cebula
- wedle uznania Zielenina
- 2 ząbki Czosnek
- kilka łyżek Przecier pomidorowy
- łyżka Bazylia
- łyżka Tymianek
- łyżeczka Oregano
- wedle uznania Vegeta
- kilka łyżek Olej
Przygotowanie:
Krok 1
Na początek proponuje wszystko sobie pokroić,
przygotować. Cebule, obraną cukinie oraz paprykę kroimy w kostkę.
Parówki natomiast w cienkie plasterki. Pomidory sparzamy i obieramy ze
skórki, następnie drobno kroimy.
Krok 2
Na rozgrzanej patelni smażymy cebulkę, pózniej dodajemy parówkę,
nastepnie papryke. Całość chwilę smażymy pod przykryciem. W tym czasie
do garnka dodajemy pokrojoną cukinie, dodajemy też odrobinę wody i
przykrywamy. Dusimy ok. 5 minutek. nastepnie dodajemy pomidory, kilka
łyżek przecieru i 2 zabki czosnku, dosypujemy bazylie oraz sól i pieprz.
Krok 3
Wracamy na patelnie:) Do parówek i papryki dodajemy łyżeczkę przecieru
i doprawiamy podobnie jak pomidory. Wsypujemy pokrojoną pietruszkę i
koperek. Smażymy. Później zawartość patelni wsypujemy do garnka.
Gotujemy jeszcze ok.15 minut. Jeśli smak będzie niewyraźny, możemy
oczywiście jeszcze to podoprawiać.
I gotowe! Smacznego:)