Łosoś z masłem, imbirem i kolorowym pieprzem

Dodany przez: Rubi (więcej moich przepisów)

Łosoś z masłem, imbirem i kolorowym pieprzem, niezmiernie szybki w wykonaniu a jaki pyszny..
Obejrzane: 1964
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:
274,5kcal
kalorie
0,1g
węglowodany
20,0g
białko
21,9g
tłuszcze
0,0g
błonnik
94,8mg
cholesterol
29,1mg
magnez
14,6mg
wapń
1,0mg
żelazo

Składniki

  • 2 dzwonka łososia
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka siekanego świeżego imbiru
  • 1 łyżeczka tłuczonego kolorowego pieprzu
  • sól
  • 2 kawałki foli aluminiowej do zawinięcia ryby

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rybę płuczemy i osuszamy. Nacieramy siekanym imbirem i tłuczonym kolorowym pieprzem, minimalnie solimy.

Krok 2

Układamy rybę na kawałku foli aluminiowej. Na każdym kawałku ryby układamy wiórki z jednej łyżki masła i zawijamy.

Krok 3

Rybę pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni. Jeśli kawałek ryby bedzie grubszy może to być 20-25 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×