Makaron pełnoziarnisty z domowym pesto z rukoli i mozarellą

Dodany przez: Sajkofanka Smaku (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2628
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

Domowe pesto z rukoli

  • 400 g świeżej rukoli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 garść prażonych orzechów włoskich
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • 1 łyżeczka octu winnego z jabłek
  • 0.5 cytryny (sok)
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Makaron + mozarella

  • 300 g makaronu z pełnego ziarna
  • 1 opakowanie mini kulek mozarella
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki pesto miksujemy blenderem na gładką masę.

Krok 2

Makaron gotujemy w osolonej wodzie (na 100g makaronu 1 litr wody) - czas wg zaleceń producenta.
Makaron łączymy z pesto, wrzucamy małe kuleczki sera mozzarella i chwilę razem podgrzewamy.
Pycha! :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×