Makrela smażona

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2750
Porcje: 1
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 makrela
  • tymianek do smaku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • sok z cytryny

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Makrelę oczyścić, wypatroszyć, wyjąć skrzela i oczy.
Oprószyć solą, pieprzem, skropić sokiem z cytryny, do środka ryby włożyć tymianek, odstawić na co najmniej 30 minut.

Krok 2

Rybę smażyć na oliwie z dodatkiem tymianku.
Smażyć 20 – 30 minut.

Krok 3

Aby sprawdzić czy ryba jest usmażona należy metalowym szpikulcem ją nakłuć.
Jeżeli szpikulec wyjęty po 10 sekundach będzie ciepły oznacza, że ryba jest gotowa.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×