Dwukolorowy omlet z „nadzieniem”

Dodany przez: whiness (więcej moich przepisów)

Omlet waniliowo-kakaowy to idealna propozycja na leniwy, słodki poranek.
Obejrzane: 1465
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 2 szt jajka
  • 2 łyżki mąki żytniej
  • 2 łyżki mleka
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka naturalnego kakao
  • 1 łyżeczka masło (do smażenia)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Białka oddzielamy od żółtek.

Krok 2

Żółtka miksujemy z mąką, mlekiem i cukrem trzcinowym.

Krok 3

W osobnym naczyniu ubijamy na sztywną pianę białka, a następnie dodajemy je do ciasta i delikatnie mieszamy.

Krok 4

Na patelni rozpuszczamy masło.

Krok 5

3/4 ciasta wylewamy na patelnię, a pozostałe mieszamy z kakao i układamy na poprzednio nałożonej porcji.

Krok 6

Smażymy z dwóch stron do zarumienienia.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×