Pasztet z selera
Składniki
- 1 kg selera korzeniowego
- 20 dkg pieczarek
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 szklanka wody
- 4 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- 1 łyżka oliwy
- 0.5 kostki masła
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Przygotowanie:
Krok 1
Selera, cebulę i czosnek obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać masło, skropić cytryną, posolić i ugotować na miękko, ostudzić. Pieczarki obrać, pokroić i podsmażyć na oliwie, dodać do selera. Połączyć z pozostałymi składniki, doprawić i przełożyć do średniej foremki. Piec przez godzinę w 180 stopniach.
zapraszamy na nasz blog
http://aniolywkuchni.blogspot.com/