Penne z jarmużem
Składniki
- 4 garście jarmużu
- 1 puszka pomidorów pelati
- 2 ząbki czosnku
- 0.5 łyżeczki pieprzu syczuańskiego
- 2 łyżki czarnych oliwek
- 2 szczypty soli himalajskiej
- 2 szczypty czarnego pieprzu
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 1 papryczka chilli
- 1 łyżeczka zielonej czubricy
- 5 garści makaronu penne
Przygotowanie:
Krok 1
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane oliwki i umyty jarmuż. Smaż około 2 minuty. Następnie dodaj posiekaną papryczkę chilli, czubricę i pieprz syczuański. Smaż dalej przez 3 minuty. Dodaj puszkę pomidorów. Duś przez 20 minut, aby sos się zredukował. Przypraw solą i pieprzem. Jednocześnie w osobnym garnku ugotuj makaron penne. Gorący makaron polej sosem. Jeśli jadasz sery, potrawę możesz posypać dobrej jakości parmezanem. Dokładnie wymieszaj. Zjadaj gorące. Smacznego!